حوادث و تصادفات رتبه دوم علت مرگ و ناتوانی ایرانیان است
رییس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور از اجرای طرح نوروزی “پیشگیری از معلولیتهای ناشی از حوادث رانندگی” در ایام نوروز 94 در 10 استان پرتردد کشور (تهران، اصفهان، خراسان رضوی،خوزستان، فارس، همدان، هرمزگان، زنجان، گیلان و مازندران) خبر داد.
رییس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور از اجرای طرح نوروزی “پیشگیری از معلولیتهای ناشی از حوادث رانندگی” در ایام نوروز 94 در 10 استان پرتردد کشور (تهران، اصفهان، خراسان رضوی،خوزستان، فارس، همدان، هرمزگان، زنجان، گیلان و مازندران) خبر داد.
مجید رضازاده در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه تعداد زیادی از آسیبهای نخاعی و معلولیت های دیگر ناشی از سوانح رانندگی است، گفت: این طرح در 27،28 و 29 اسفند ماه 93 و 6 و 7 فروردین ماه سال94 اجرا خواهد شد.
وی با بیان اینکه این برنامه با محوریت رانندگی با آرامش و راهکارهایی برای پیشگیری از رانندگی تهاجمی(پرخاشگرانه) است، ادامه داد: انتخاب استانها براساس اولویت بندی با شاخص میزان سفرهای نوروزی و مسیر تردد به سایر استانها بوده است.
رییس مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی با بیان اینکه در این برنامه سعی شده است از ظرفیتهای سازمانهای مردم نهاد در مرحله اجرایی طرح بهره گرفته شود، افزود: در این طرح تیمهای بهزیستی در محل ورودی و خروجیهای اصلی هر استان(حداقل چهار ورودی و خروجی) مستقر خواهند شد و با استفاده از توزیع بستههای آموزشی شامل بروشور، نقشه، هدایای آموزشی، تبلیغاتی و بنر، آگاه سازیهای لازم به رانندگان خودروها را انجام خواهند داد.
رضازاده همچنین عنوان کرد: عمده فعالیتهای آموزش همگانی موجود در سطح جامعه بیشتر بر آموزش قوانین رانندگی متمرکز است در حالیکه برنامههای آموزشی و تغییر رفتار در زمینههای رفتار مدنی، قانونمداری، مهارتهای کنترل هیجان، همدلی، احترام به خود و دیگران، تعاملات اجتماعی، رفتارهای درست ترافیکی به عنوان یک ارزش اجتماعی -که در حیطه تخصصی سازمان بهزیستی قرار دارد- در کنار سایر آموزشهای در حال اجرا توسط دستگاههای دیگر (پلیس راهنمایی و رانندگی،شهرداری ها، و…) می تواند تاثیرات عمیق تر و پایدار تری در افراد داشته باشد.
به گزارش ایسنا همچنین،براساس آمار جهانی موجود،ایران از نظر تعداد تصادفات ومرگ و میر ناشی از آن در رتبه بالایی قرار دارد به طوری که تحقیقات بانک جهانی، وضعیت ایمنی ترافیک ایران را مخاطرهآمیز نشان میدهد.
تصادفات رانندگی به عنوان یک معضل اجتماعی موجب مرگ، مصدومیت، معلولیت و تحمیل هزینههای سنگین روحی، اجتماعی و مادی بر فرد و جامعه شده و به عنوان یکی از علل مهم ایجاد معلولیتهای ناشی از حوادث است.
همچنین نتایج اولیه طرح “مطالعه ملی بار بیماریها در کشور” که اواخر سال 91 آغاز شد نشان میدهد که بیماریهای قلبی-عروقی، حوادث و تصادفات، و سرطان رتبه اول تا سوم علت مرگ و ناتوانی ایرانیان را به خود اختصاص میدهند.
به گزارش ایسنا با مقایسه آمار متفویات و مصدومین حوادث رانندگی طی ده ماهه اول سال 92 و 93 ،سه شهر ایلام با 17.9 درصد، کهکیلویه و بویر احمد با 17.6 درصد و پس از آن شهرهای قزوین،کرمان،همدان،اردبیل،بوشهر و خوزستان بیشترین رشد در آمار متفویات را داشته و استان های هرمزگان با 11.7درصد، کرمان 8 درصد ،سمنان 5.5 درصد و پس از آن بوشهر،همدان،خراسان جنوبی،خراسان شمالی و ایلام بیشترین افزایش را در آمار مصدومین داشتند.
شایان ذکر است استان های البرز با کاهش 19.9 درصدی،سمنان 20.3 درصد،گلستان 17.2 درصد و قم 16.8 بیشترین کاهش را در آمار متفویات و خراسان رضوی با کاهش 20 درصدی بیشترین کاهش را در آمار مصدومین داشتند.